PRYLPORTALEN

Hitachi gör "Flip"-mobil

Publicerad Senast uppdaterad

Hitachi Woo spelar in video i 720p och har ett objektiv med 3 gångers zoom. Just ja, vi kanske ska nämna att det faktiskt är en mobiltelefon vi pratar om.

I veckan klev Taiwan-baserade företaget Altek in på mobilscenen och släppte en mobilkamera med riktigt zoomobjektiv på 3x optisk zoom.

I morgon kommer Hitachis mobil med samma zoomkapacitet − plus videoinspelning i 720p. Först ut efter Samsungs Omnia HD med inspelningskapacitet på 720/30p är nya upplagan av telefonen med det knasigaste namnet, eller i alla fall det roligaste att skriva - Wooo.

Fyra timmar hd-video får plats på det 8 gigabyte stora MicroSD-kortet i mobilen Wooo som även sitter på en tv tuner, trådlös musik och hdmi-utång.

Inspelningskvaliteten ska enligt de japaner som fått äran att testa den, inte vara riktigt lika skarp som en riktig fullHD-kamera. Men hey vadå, glöm inte att det fortfarande är en mobil vi snackar om här.

Att hybridisera mobiltelefoner med andra tekniska apparater har blivit populärt. Ett par exempel är klockor som blir mobiler, gps:er som blir telefoner (eller om det är tvärtom), och så klart den här klassiska sammanslagningen med kamera.

Men det är en svår balansgång för tillverkarna där det gäller att behålla känslan av att det fortfarande är en mobiltelefon man köper och inte något av dessa ovan med telefonfunktion.

Det känns som Hitachi lyckats så långt med den här fällknivsmobilen men frågan är om vi får se den i Europa. Ni kan i alla fall kolla in besten i aktion själva här.

Hitachi Wooo