PRYLPORTALEN

Huawei lanserar MateBook 14s: extra prestanda med ett knapptryck

Publicerad Uppdaterad

Med skärm på 14,2 tum och 2.5K-upplösning.

Huawei MateBook 14s har en ultratunn design med metallisk grå finish och en vikt på endast 1,43 kilo.

Skärmen är 14,2 tum stor och har 2.5K-upplösning. En av de smarta funktionerna är att man med ett knapptryck kan byta till prestandaläge, till exempel om man är i behov av mer processorkraft. Prestandaläget tillåter dessutom att skärmen kan visa innehåll med en uppdateringsfrekvens på upp till 90Hz. Det betyder, eller möjliggör i alla fall, bättre och mjukare återgivning av filmklipp och grafik. 

Den nya MateBook 14s har fått ett nytt tystare och mer effektivt kylningssystem som ska hålla datorn tyst och sval även när man aktiverat det särskilda prestandaläget. 

Batteriet ger upp till 13 timmars drift vid full laddning och upp till tre timmar efter endast 15 minuters laddning. Laddaren är kompatibel med andra Huawei-produkter. 

Bland nyheterna finns också Huawei Sound som här innebär fyra högtalare som tillsammans jobbar en en surround-liknande upplevelse. De kantmonterade mikrofonerna har ett ljudupptag på upp till fem meter. Teknik för brusreducering ska se till att ljudet blir tydligt. Fler nyheter är ansiktsigenkänning, Wi-Fi 6 och att fingeravtrycksläsaren är integrerad i strömknappen.

Koppla ihop Huawei-enheter
Huawei MateBook 14s kommer med en flerenhets-funktion som gör att du kan koppla ihop datorn med andra Huawei-prylar och skärmar. Det ska gå så enkelt som med ett knapptryck kunna projicera innehåll sin smartphone till datorn för att arbeta med två enheter på en skärm. Funktionen ger också fler möjligheter när man ansluter Huaweis MateView-skärmar till MateBook 14s. 

Säljstart för nya Huawei Matebook 14s är den 20 april. Det rekommenderade cirkapriset är 14 990 kronor.