PRYLPORTALEN

Inga gratis 3D-brillor från Samsung i Sverige

Publicerad Uppdaterad

Det är bara i USA som Samsung ger ut gratis 3D-glasögon, vi frågade Samsung varför.

I början av April skrev vi att Samsung skulle börja skicka med extra glasögon till sina 3D-skärmar. En idé som definitivt skulle få fart på en annars ganska sömnig 3D-marknad (som troligen är sömnig mycket beroende på att glasögonen är svindyra). Men som ett par läsare har påpekat gäller detta erbjudande enbart i USA medan Samsung i Sverige inte anammat samma sak.

Vi frågade Erik Johannesson, Nordisk PR-chef för Samsung, varför vi inte får samma sak i Sverige.
- Det är en lokal aktivitet man valt att göra i USA. I Sverige har vi haft kampanjperioder där vi stimulerat intresset för 3D. I höstas fick man exempelvis – förutom de 3d-glasögon som följer med – även två extra par plus sju 3d-filmer. Så visst vill vi stimulera 3d-upplevelser på olika sätt.

Men det finns inga planer på ett sånt här erbjudande i Sverige?
- Inget som är aktuellt just nu.

Men borde inte ett erbjudande som det här gynna 3D-marknaden i stort?
- Det är just därför som vi skickar med ett par 3d-glasögon. På så vis vill vi att folk ska upptäcka 3d-möjligheten. Sedan finns det andra sätt att stimulera 3d-tv. Vi stöttar 3d-kanalen Viasat 3D. Vi har precis släppt en 3d-app som man kan ladda ner till sin smarta tv och få en uppfattning om vad 3d är. På så sätt öppnar vi upp för nyfikna tv-tittare att utforska 3d just nu.

Daniel Hessel