PRYLPORTALEN

Invoxia Smart Dog Collar är mer än en Fitbit för din hund

Publicerad Uppdaterad

Här är det biometriska hundhalsbandet Smart Dog Collar som håller full koll på din hunds hälsa.

Smart Dog Collar från Invoxia är ett biometriskt hundhalsband med gps-tracking i realtid som även mäter till exempel hundens hjärthälsa och aktivitet. 

Mätningarna görs av små radarsensorer i halsbandet och fungerar genom alla typer av päls. Det betyder också att halsbandet inte behöver sitta särskilt hårt. Det är inte som en smartklocka för en människa som behöver vara hudnära för att ge korrekta mätningar.

Det är inte alltid lätt för en veterinär att förutse hjärtproblem hos en hund, menar företaget bakom det här halsbandet. Och då är det ju onekligen en bra idé med en pryl som kan mäta och upptäcka avvikelser som kan vara värda att följa upp för att hunden ska må så bra den kan må. 

Halsbandet verkar också otroligt smidigt till skillnad från andra lösningar som kanske kräver en bulkig väst eller liknande. 

Med gps-tracking kan du som bonus hitta din hund om den skulle springa iväg. Invoxia har inkluderat en funktion som larmar om hunden lämnar det område du ställt in. I "tappat hunden"-läget (lost mode) ökar träffsäkerheten och uppdateringsfrekvensen för gps:en. 

Batteritiden håller, enligt pressmeddelandet, flera veckor mellan laddningarna. 

Halsbandet må fungera med alla typer av hundpäls, men är bara tillgängligt för mellanstora och stora hundar. Det är på grund av tekniken. Det går inte än att göra ett tillräckligt litet och lätt halsband med alla dessa funktioner, anpassat för små hundar. 

Smart Dog Collar börjar säljas i sommar och förväntas kosta 99 dollar (motsvarar drygt 900 kronor). Gps-funktionerna kräver dessutom ett abonnemang för närmare 13 dollar (nästan 120 kronor) i månaden.