PRYLPORTALEN

Japan låter inte PSN starta om i hemlandet

Publicerad Uppdaterad

Playstation Network återställs nu i Nord Amerika och Europa. Men den japanska regeringen vägrar låta Sony starta om i hemlandet tills de kan garantera att en liknande hackerattack inte kan hända igen.

Under gårdagen började Sony sakta men säkert att återsälla spelnätverket Playstation Network runt om i världen. Tjänsten har varit nere sen slutet av april efter att en rad större hackerangrepp tvingade Sony att stänga nätverket. Men den japanska regeringen låter inte Sony återställa nätverket i hemlandet till dess att företaget har gett tillräcklig information om åtgärderna räcker för att förhindra liknande anfall i framtiden.

Enligt ett pressmeddelande från Dow Jones Newswires är regeringen missnöjd över hur Sony hittills har hanterat situationen och vill veta vilka preventiva åtgärder företaget har tagit för att skydda tjänsten. Samt hur Sony i framtiden planerar hantera privata kunddata och kreditkortsinformation. Sony har enligt Dow Jones inlett samtal med de japanska myndigheterna men hittills är inget sagt om när tjänsten återställs i landet.

Lars Grandinsson