PRYLPORTALEN

Japanska kvinnor gråter ut på DVD

Publicerad Uppdaterad

Det här är bara så fantastiskt häpnadsväckande. I Japan släpps en DVD med 11 snygga tjejer som gråter ut, exempelvis för att chefen varit dum. Allt för styrka den maskulina publikens manlighet.

Trots ihärdig globalisering och allt tal om att klotet krymper så är det fortfarande lätt att fascineras över internationella kulturskillnader, framför allt när man jämför med avlägsna länder som Japan. Och det är när man hör om så här fantastiska dvd-släpp som det är lätt att inse att olikheterna på vissa plan är rätt stora.

Crying Girl (eller Nakigao på japanska) är alltså en dvd med 11 unga snygga tjejer som berättar om hemska upplevelser samtidigt som tårarna flödar i stora mängder. Ett axplock av innehållet:

Risa - övergavs av sin pojkvän
Nana - såg en hemsk bild av sig själv i tidningen
Marika - fick en utskällning av chefen
Shiho - grät när killen sa farväl
Mai - berördes av "stadens ensamhet"
Yutaka - har en vän med bröstcancer
 
Och så fortsätter det. Vem är det då som kan vara intresserad av att slänga upp 2000 Yen (cirka 170 kronor) för den här snyftorgien som släpps i mars? Tydligen är filmen riktad mot japanska män som styrks i sin manlighet genom att frossa i kvinnliga svagheter. Sjukt? Nejdå, bara en väldigt annorlunda kultur.

Andreas Liebert