PRYLPORTALEN

JBL On air wireless

Publicerad Uppdaterad

Iphone-högtalare med stöd för Airplay och lite udda design, men är den värd prislappen?

Om du har en fet hemmabio modell lösbit så har du säkert ordnat en lösning för att spela upp musik från mobilen till den. Om du istället bor trångt, är student eller bara vill ha ljud i ett mindre rum så har du säkert upptäckt att de flesta stereoapparater har möjlighet att koppla in telefonen via kabel i olika snygga lösningar.

Om du istället tillhör kategorin som enbart lyssnar på musik via telefonen och inte har en stereo i utvalt rum är en högtalare med docka given. Särskilt om du har en Iphone då marknaden för sådana är proppfull med prylar. JBL On Air Wireless är en av de senaste som även stödjer Apples Airplay. Men är det värt de 3 500 kronor som JBL vill ha för högtalaren?

Snygg med osynlig

Dockan i sig är i vår mening ganska snygg med sin bågformade design. Udda design brukar ofta känneteckna den här typen av prylar, men JBL sticker ändå ut en smula. Samtidigt verkar de inte riktigt ha räknat med att menyknapparna ska användas alls, då ikonerna på dessa är för ljusa för att se i normalt dagsljus. Till en början fick vi chansa vad det var vi tryckte på, tills vi gav upp och började använda fjärrkontrollen eller släckte taklampan. Enligt JBL var dock det ett misstag som ska ha rättats till nu, med tydligare knappikoner.

Dockan är även utrustad med en liten display längst fram, som används för att visa albumbilder, samt en mottagare för FM-radio och möjligheten att använda den som väckarklocka. Små detaljer som gör att högtalaren känns lika genomtänkt som des yttre design, om det inte hade varit för knapparna vill säga.

Knapparna ställer även till det när du ska ställa in Airplay. Det går löjligt enkelt att få snurr på det hela, såvida du väl ser knapparna för inställningar.

Runt ljud

Basen är placerad i botten av enheten, medan diskanthögtalarna är det som utgör själva bågen på On Air. Några vidare ljudinställningar kan du inte räkna med, men det låter ändå okej. Att täcka ett studentrum, hemmakontor eller liknande är inga problem, men räkna inte med att driva en stökigare hemmafest med dem.

Samtidigt blir ljudet, som oftast på högtalardockor, väldigt uppdelat mellan bas och diskant och inte presenterat som någon större helhet. JBL lyckas visserligen bättre än många andra på det här området, men i jämförelse med ett par vanliga högtalare blir ljudet något för uppdelat.
Tycker du dock att designen motiverar prislappen så har du något att hämta här, men den känns ändå aningen för dyr sett till hur den låter.
 

Daniel Hessel