PRYLPORTALEN

Läcker, läckrare, Zune HD

Publicerad Uppdaterad

Pressbilder på Microsofts portabla mediaspelare Zune HD har släppts och Ipod-dödaren ser precis så grym ut som vi anade. Kolla även in videon med en förhandstitt på superspelaren som släpps den 15 september i USA.

Ni kanske redan känner till vad Zune HD har att erbjuda eftersom vi redan skrivit om den här. Men det det kan vara värt att repetera. 3,3 tum OLED pekskärm, Nvidia Tegra grafikchip, inbyggd hd-radio, webbläsare och möjlighet att skicka video i 720p genom dockningsstationens hdmi-port.

Cnet som fått lägga beslag på ett förhandsexemplar bekräftar även att den kommer använda samma Wolfson ljudchip som i förra generationen Zunes. Enligt deras testpilot har den också en trevlig funktion som per automatik laddar ner metadata som albumomslag, biografier och ger förslag på liknande band. Oavsett om det är en låt som kommer ifrån Zune Marketplace, din grannes dator eller torrents.

Precis som sin rival Ipod Touch har Zune HD en glasöverdragen pekskärm som låses upp av ett drag med fingret över skärmen. Vi får glädjas åt allt vi kan komma över om denna superspelare som har alla chanser att göra bättre ifrån sig än sin föregångare.

Det vi vet med säkerhet i alla fall är att Microsofts nya portabla mediaspelare kommer att börja skeppas i höst i färgerna silver och svart. Kolla in videon här nedan så får ni själva se att den till råga på allt verkar ha ett både kvickt och snyggt användargränssnitt.

 

Zune HD