PRYLPORTALEN

Leksaksapa med multi touch-projektor

Publicerad Uppdaterad

Multi touch-projektor låter som något väldigt dyrt och högteknologiskt. Inte för UrRobot som gjort en leksak av tekniken.

Vi har tidigare sett exempel på projicerade objekt som vi kan interagera med i till exempel infraröda tangentbord och liknande, men inget som riktigt slagit stort eller fungerat speciellt bra. Därför är det både roligt och något överraskande att mobilföretaget Compal Communications, via sitt nya UrRobot-märke har lanserat en leksak med en projektor som både visar en bild och begriper sig på flera tryckpunkter samtidigt.Apan och hans tält har fått namnet Robii och är visserligen en ganska dyr leksak för strax under 4 000 kronor, men det är fortfarande barn som är den tilltänka målgruppen. Via projektorn kan Robii via upp såväl film som det något diffusa ämnet ”interaktivt material”. Utöver projektorn med dess dubbla kameror för registrering av tryck finns det även en ljussensor och stöd för röststyrning inbyggt.

Videon nedan visar hur det går till och även hur psykotiskt ondskefull apan faktiskt ser ut. Räkna inte med någon lansering hos din närmaste leksakshandel däremot.
 

Daniel Hessel