PRYLPORTALEN

LG gjorde comeback med Optimus 2X - var först med tvåkärning processor

Publicerad Uppdaterad

Förra året slutade LG officiellt med sina mobiltelefoner. Men det fanns en tid när en telefon vid namn Optimus 2X var bland det bästa.

Det är över nu – LG slutar med alla mobiltelefoner officiellt löd rubriken på Mobil.se i april förra året. Men det var flera år sedan som LG hade någon position på den svenska mobilmarknaden. 

LG gjorde här avtryck med bland annat sina designmobiler i Chocoloate-serien och genom sina Nexus-modeller och med Nexus 5. 

Men blickar vi tillbaka ytterligare finner vi blixtsnabba LG Optimus 2X. Telefonen som LG, efter en tid i bakvattnet, gjorde storstilad comeback med. 

Med supersnabb processor, bra batteritid och fantastiska videoegenskaper är det här definitivt bland det bästa LG presterat på mobiltelefonområdet. Just då, i början av 2011.

LG Optimus 2X var den första mobilen med tvåkärnig processor (dual core). Mobilen vägde in på 139 gram och var tyngre än konkurrenten Samsung Galaxy S. Men där Samsungtelefonen var plastig och verkade billig, gav LG:s 2X en gedigen och välbyggd känsla. 

Håll i hatten nu för den fyra tum stora lilla skärmen hade en upplösning på 800x400. Då kändes det helt okej med den typen av upplösning.

Vid försäljningsstart var Android 2.2 förinstallerat. Kameran erbjöd åtta megapixel och blixtljus. 

En detalj som fångade ens uppmärksamhet var hdmi-utgången som gjorde det möjligt att ansluta mobilen till en tv eller projektor. Fiffigt tyckte nog många just då, men inte något som blev långlivat. 

Mobilen var först på den svenska marknaden att klara av inspelning i full-HD. "Du kan alltså spela in video i högre upplösning än Svt sänder", konstaterade Mobil.se

Vill du spana in ännu fler detaljer om LG Optimus 2X så kan du läsa hela Prylportalens test här.