PRYLPORTALEN

LG lanserar den största OLED-tv:n på marknaden med 97 tum stora G2

Publicerad Uppdaterad

LG G2 med 83 eller 97 tum har den senaste OLED evo-tekniken som ger högre ljusstyrka än tidigare. De kommer även med en ny generation processorer för bildbearbetning. Företaget lanserar också flera storlekar i C2-serien.

OLED bygger på pixlar som är dess egna ljuskällor och därmed kan kontrolleras individuellt. Det i sin tur innebär möjlighet till bättre svärta, naturliga färger och bättre kontrast. Produkter med OLED behöver ingen bakgrundsbelysning och det tillåter såväl tunnare som lättare prylar.

Under elektronikmässan CES i Las Vegas presenterade LG två serier med tv-apparater som bygger på företagets OLED evo-paneler. Högre ljusstyrka än tidigare är den största förbättringen. Men de har även petat in en ny generation processor för bildbearbetning – LG Alpha 9 Gen 52 för den som vill veta – som tillsammans med algoritmer, förbättrad kylning och ljusförstärkningstekniker resulterar i företagets mest ljusstarka modeller hittills.

LÄS ÄVEN: LG StanbyME en trådlös tv du kan dra omkring

Sedan tidigare finns G2-serien i storlekarna 55, 65 och 77 tum. Under 2022 kommer två nya storlekar – 83 tum och 97 tum.

De nya, liksom de föregående modellerna i G2-serien, kan väggmonteras platt. 

C2-serien fylls också den på med nya storlekar – 42, 48, 55, 65, 77 samt 83 tum. De kommer alla med en mer slimmad design och med tunnare ramar än tidigare. 

Den nya processorn är hjärtat i de flesta av de nya modellerna. För en rikare ljudupplevelse har LG tagit fram funktionen AI Sound Pro som gör att tv:ns inbyggda högtalare kan producera ett virtuellt 7.1.2-surroundljud. 

För bildkvaliteteten är några saker nya för i år. Som 100 procent color fidelity och färgvolym. Detta ska innebära att de nya modellerna visar färger som matchar källmaterialet oavsett hur mörk eller ljus bilden är. De nya tv-modellerna ska också vara reflexfria. 

Förbättrade funktioner för användarupplevelsen
LG har tweakat upplägget för personliga profiler, men även förbättrat funktioner som till exempel ThinQ som förutom röststyrning och full kompabilitet med andra ThinQ-enheter nu även stödjer Matter – en ny industristandard för säker och sömlös kommunikation för smarta hem. Det innebär att man ska kunna styra sin hem med hjälp av LG:s nya tv-modeller. 

NFC Magic Tap kan användas till att spegla mobila enheters bild. Spegling kan även ske mellan flera tv-apparater med läget Room to room share. En annan nyhet är Always Ready där tv:n blir en mediacentral och har lägen för visning av konst, klocka och musikuppspelning.

För interaktiva upplevelser har LG petat in appar och tjänster som LiveNow, 1M HomeDance, LG Fitness och Independa. Med andra ord en app för liveunderhållning, en där du kan dansa med bland annat koreanska K-Pop-stjärnor, en träningsapp, och slutligen en tjänst som ska möjliggöra vård av familjemedlemmar på distans. 

För gaming
LG vill vara ett märke för gaming med sina OLED-tv, och stoltserar bland annat med en responstid på 1 millisekund, minimal input lag och upp till fyra HDMI-portar med stöd för ett flertal HDMI 2.1-funktioner. De har också inbyggt stöd för streamingtjänster för spel, som NVIDIA GeForce NOW och Google Stadia. 

Nytt för årets modeller är spelspecifika profiler i Game Optimizer-menyn. Där finns till exempel snabb åtkomst till mörkrumsläget som anpassar ljusstyrkan för just mörka rum. I samma meny finns tillgång till inställningar för G-SYNC® Compatible, FreeSync™ Premium samt variabel uppdateringsfrekvens (VRR).

Ett Sport-läge med optimeringar för förstapersonsspel i högt tempo finns också.

Här kan man se företagets virtuella utställning från CES 2022