PRYLPORTALEN

LG släpper trådlös bluray-spelare

Publicerad Uppdaterad

I höst landar LG BD390 i Sverige. Med integrerat trådlöst nätverk och massor av onlinetjänster är det här betydligt mer än en bluray-spelare.

Samsung har sålt wifi-dongles som tillbehör till en del av sina bluray-spelare men LG BD390 är oss veterligen den första stand-alone modellen som kommer med integrerat trådlöst nätverk direkt ur kartong. Dessutom satsar LG på den senaste standarden 802.11n som ger betydligt högre överföringshastigheter än tidigare. Tänk bara på att din trådlösa router måste stödja samma protokoll för bästa prestanda.

I övrigt delar BD390 de flesta specifikationer, bland annat snabba laddtider, med topptestade BD370. Dock har den kommande modellen 1 gigabyte inbyggt minne för nedladdat material och 7.1 analog utgång för de med äldre receivrar utan inbyggd avkodning för de nya högupplösta ljudformaten. Via DLNA (Digital Living Network Association) når man dessutom enkelt mediafiler som ligger utspritt på hemmanätverket

 

Via USB är det möjligt att ansluta NTFS-diskar och bland annat spela upp stora högupplösta piratvänliga mkv-filer. På BD370 var bland annat stödet för undertexter lite skakigt men förhoppningsvis har LG fixat till det nu. Om LG ser till torrent-formaten funkar som de ska kan det här bli ett riktigt bra alternativ till dedikerade mediaspelare som Tvix och NMT-modellerna.

LG BD390 har redan testats av bland annat Cnet och fått bra kritik. Den europeiska versionen kommer med annan mjukvara utan streamingtjänsterna Cinema now och Netflix men självklart finns fortfarande den välfungerande Youtube-kanalen kvar.

Cirka 4000 kronor kommer LG BD390 kosta när den släpps i september vilket är dubbelt upp jämfört med lillebror BD370. Ganska saftigt förstås men å andra sidan lovar den här modellen en hel del.

LG BD390