PRYLPORTALEN

LG vill sälja 3D-teknik till Sony

Publicerad Uppdaterad

LG har tagit täten när de gäller den nya 3DTV-tekniken och kan komma att sälja paneler till japanska Sony. I Korea sågar dock ärkerivalen Samsung den nya tekniken längs med fotknölarna.

Enligt nyhetsbyrån Reuters pågår just nu förhandlingar mellan LG och Sony angående LG:s nya passiva 3D-paneler som företaget visade upp på CES-mässan tidigare i år. Om det verkligen blir ett avtal mellan LG och Sony rörande passiva 3D-paneler skulle det innebära en stor fjäder i hatten för den koreanska elektroniktillverkaren. Med LG, Sony och Philips som förespråkare för passiv 3D skulle trycket på Samsung och Panasonic öka att bredda utbudet med den billigare tekniken.

Just nu tyder dock ingenting på att Samsung kommer att ändra uppfattning. Tvärtom hävdar företaget att LG:s teknik uppfanns redan 1935 och att den är behäftad med massor av problem. Enligt Yoon Boo-keun som är VD för Samsungs displaydivision är den enda fördelen med passiv 3D priset. Eftersom tekniken inte är kompatibel med full hd-upplösning anser Yoon att tekniken bara funkar i små mobilskärmar och liknande.

Just nu har Samsung 60 procent av 3D-marknaden men om samarbetet mellan LG och Sony blir av kan det komma att förändras snabbt. Resultatet kan till och med bli ett mindre formatkrig. Inte lika allvarligt som det mellan Blu-ray och hd-dvd men definitivt förvirrande för konsumenterna.

Andreas Liebert