PRYLPORTALEN

Ljudlimpor från Bose kostar skjortan

Publicerad Uppdaterad

Vi tvivlar inte på att det här är riktigt bra grejer men vem betalar så här mycket för en soundbar?

Gamla välkända Bose har slutligen tagit sina första två steg in på marknaden för soundbars, eller ljudlimpor som är den mycket skojigare svenska benämningen. Det här är uppenbarligen en växande marknad eftersom folk i allmänhet inte vill dra kablar eller belamra värdefull golvyta med högtalare.

Till att börja med har vi Bose Lifestyle 135 som är ett komplett paket med limpa, subwoofer och en centralenhet som bland annat erbjuder fyra HDMI-ingångar och en iPod-docka.

Den enklare CineMate 1 SR är i stort sätt samma uppsättning minus centralenheten och i likhet med Lifestyle 135 kan limpan hängas på väggen eller placeras på ett bordsstativ. Båda kommer med en programmerbar fjärrkontroll.

Naturligtvis innehåller båda system massor av teknikaliteter som anpassar ljudet efter rummet och fejkar surround när det tittas på film. Enligt tillverkaren själv handlar det om produkter i ett nätt format som trots detta genererar en kraftfull ljudupplevelse.

Vi hoppas såklart att det är sant för Bose vill ha ordentligt betalt. CineMate 1 SR kostar omkring 15000 kronor och Lifestyle 135 runt svindlande 27000 kronor vilket är grymt mycket pengar för den här typen av system.

Andreas Liebert