PRYLPORTALEN

Loewe lyxar till det med 3D

Publicerad Uppdaterad

Tysklands svar på Bang & Olufsen har uppgraderat sina pråliga modeller i Art- och Connect-serien. Najs.

På IFA-mässan i Berlin som rullar igång i veckan kommer Loewe ha den allra snofsigaste utställningshallen om de följer tidigare års traditioner. Miljön skall självklart matcha deras sprättiga hemelektronik som spänner över det mesta inom hemmabio - från Blu-ray till flotta multi-room lösningar i borstat stål.

Nya Loewe Art 40 3D, Connect 40 3D och Art 46 3D uppgraderas i år med aktiv 3D-teknik som också kan konvertera vanlig 2D-signal. Loewe var tidigt ute med inspelning av tv-program till integrerad hårddisk och årets line-up kan spela in i valfri dimension. Tyskarna verkar även ha koll på det här med Smart-TV då modellerna kommer med MediaNet och MediaPortal som ger åtkomst till innehåll online och finesser som webbsurf direkt i tv:n.

Eftersom Loewe har ett tätt samarbete med japanska Sharp är det sannolikt riktigt bra paneler i modellerna. Alla är av typ edge-led bakgrundsbelysning och en del modeller kommer även med 200Hz-paneler. Vad gäller prisbilden får man räkna kallt med att gräva allra längst ner i lädret som brukligt är när det handlar om Loewe. Modellen Connect 40 3D sägs gå loss på motsvarande cirka 26000 kronor vilket på ren svenska får anses vara fetdyrt för en liten 40-tummare.

Andreas Liebert