PRYLPORTALEN

Logitech Wireless Speaker Adapter

Publicerad Uppdaterad

Den har ett något missvisande namn, men visar sig vara användbar ändå.

Allt eftersom våra prylar utvecklas går vi allt längre ifrån inkoppling via kabel. Numera ska allt skötas i dockor, men även det beteendet förändras. Apple får väldigt mycket uppmärksamhet för sin wifi-baserade Airplay-teknik, men samtidigt finns bluetooth sedan flera år tillbaka. Varför blåtandsöverföring av musik aldrig riktigt blivit stort i hemmen vet vi inte, det är knappast svårare att få igång än ett vanligt trådlöst headset och betydligt smidigare än att använda en kabel.

Många produkter har visserligen dykt upp under åren, men ingen har blivit riktigt stor. Frågan är om Logitechs variant är vändpunkten för den trenden.Missvisande men enkelt
Innan vi börjar. På namnet låter det som att du kopplar in högtalare till adaptern och att den sedan agerar både trådlös brygga och förstärkare. Så är inte fallet, utan det handlar enbart om att brygga ljud trådlöst, driva högtalare får din förstärkare eller liknande göra.

Det hela består av en liten svart puck som kopplas till vägguttaget och till förstärkaren med vanlig analog RCA-sladd. Att koppla ihop det hela är som sagt inte mer avancerat än att koppla ihop sig med ett blåtandsheadset. Tryck på den enda knappen som finns på Adaptern, pedagogiskt märkt med ”Connect” och leta efter enheten med telefonen. Speciellt mycket svårare än så är det inte.Trådlöst
Efter det spelas musiken trådlöst till adaptern och via den vidare till dina högtalare. Antingen automatiskt, eller om du har en lite äldre mobil genom att ange att musiken ska spelas upp via blåtand. Ljudet i sig låter förvisso komprimerat, men det kan mest tillskrivas begränsningar i blåtandsprotokollet än själva dockan i sig. På det stora hela låter det ändå bättre än det ljud många stereoheadsets med blåtand får ur sig.

Kort sagt så är det en adapter som tar tio sekunder att koppla in, ytterligare tio för att ställa in och sedan har du trådlös musik till stereon utan att behöva bekymra dig om Iphones, Airplay-stöd, DLNA eller något annat (stöd för stereo via blåtand har i stort sett alla mobiler som sålts de senaste två-tre åren). 300 kronor är heller inte speciellt blodigt att lägga ut för funktionen.

Daniel Hessel