PRYLPORTALEN

Mario och Ratchet spås bli julens storsäljare

Publicerad Uppdaterad

Super Mario Bros eller Ratchet & Clank. Vilket tv-spelsgäng hamnar under flest julgranar?

När julen närmar sig blir det allt trängre runt på tv-spelsavdelningarna i butiker och på varuhus. December månad är av naturliga skäl alltid en försäljningsmässigt bra månad för spelen som vänder sig till hela familjen eller de lite yngre spelentusiasterna.

Nya Nintendo Wii-titeln New Super Mario Bros ser ut att bli en given succé i julhandeln. Intresset från återförsäljare är så stort att det befaras att den kommer att sälja slut.

 

– Det är helt klart julens storsäljare. Det spelet kommer att vara överlägset allt annat, säger Patrik Johansson som är pressansvarig för Nintendo. 

Super Mario Bros har varit en av de populäraste titlarna till den bärbara spelkonsolen Nintendo DS under flera år. Det har länge ryktas om en uppföljare men nu kommer alltså en Wii-version av spelet i stället. Det är fortfarande tvådimensionellt, man ser Mario, Luigi och de andra figurerna från sidan, men en nyhet för Wii-versionen är att det går att spela upp till fyra personer samtidigt på en och samma bana. 

 

Överlägset eller inte, en av Super Marios utmanare i kampen om julklappsköpare heter Ratchel och hans nya plattformsäventyr Ratchet & Clank: A Crack In Time för Playstation 3-konsolen.
 

– Det är en bred titel med smart humor som attraherar äldre spelare samtidigt som den gulliga Pixar-ytan går hem hos yngre förmågor. Att det är helt på svenska gör ju sitt till så klart, säger Daniel Gustafson som är PR-ansvarig för Playstation till Prylportalen.

 

Ratchet har kallats för en ”Mario med vapen” och spelets fokus ligger på att hoppa omkring och skjuta mot lagom läbbiga monster. En nyhet jämfört med tidigare Ratchet & Clank-spel är möjligheten att ge sig ut i rymden och samla saker på planeter, inte helt olikt Super Mario Galaxy.


Ratchet & Clank: A Crack In Time har precis nått butikerna och ligger redan på försäljningslistans fjärdeplats. New Super Mario Bros Wii släpps den 20 november.