PRYLPORTALEN

Mera 3D från Fujifilm

Publicerad Uppdaterad

Nu lanserar Fujifilm en kamera som är kompatibel med 3DTV-apparaterna i handeln men faktiskt också kan visa tredimensionella bilder på egen hand.

Fujifilm visade upp en 3D-kamera redan 2008 men utan TV-apparater med 3D kan man gott säga att den var före sin tid. Nu kommer kompaktkameran FinePix Real 3D W3 som med dubbla objektiv kan ta bilder i 3D. Via HDMI kan den anslutas till en lämplig TV och sedan är det bara att njuta av sina bilder i tre dimensioner under förutsättning att man sätter på sig ett par aktiva glasögon.

Men Fujifilm nöjer sig inte med detta. Faktum är att kamerans egna skärm på 3,5 tum kan återge bilderna tredimensionellt utan att användaren behöver glasögon. Det här är möjligt med hjälp av samma teknik som i kommande spelmaskinen Nintendo 3DS. Fujifilm kommer dessutom sälja en 8 tum stor fotoskärm som inte heller kräver glasögon. Längre fram finns det till och med planer för speciella skrivare som kan producera bilder med hologrameffekt.

Kameran kan också filma med 720p-upplösning. När man tar vanliga 2D-bilder kan man använda de två separata objektiven för att ta samtidiga bilder med olika inställningar som ISO eller vitbalans till exempel.

Andreas Liebert