PRYLPORTALEN

Movano Ring en smartring med höga ambitioner

Publicerad Uppdaterad

Med hjälp av olika sensorer håller Movano Ring koll på användarens hälsa.

Smarta klockor, träningsarmband och smarta ringar vill alla hjälpa användaren att få koll på sin hälsa. Huawei presenterade nyligen Watch D med riktig blodtrycksmätning. På ringfronten är konkurrensen ännu inte så stor. Oura släppte under hösten Oura 3

Nu kommer en ny ring-uppstickare. Movano Ring tar via olika sensorer upp mätvärden och analyserar dessa för att kunna hjälpa användaren till en bättre hälsa. Men de har större ambitioner än att "bara" vara en liten ring med en liten app. Movano siktar på att få ringen godkänd som medicintekniskt hjälpmedel hos amerikanska FDA, och i längden förmodligen liknande myndigheter runt om i världen. 

Movano Ring har sensorer för att mäta steg, puls, hjärtrytm, sömn, andning, temperatur, och syresättning. Datan använder Movano sedan för att berätta hur de relaterar till varandra, till exempel hur mer träning kan påverka sömnen. 

Fler och fler tillverkare av hälsomätningsprylar skiftar fokus från steg och kalorier för att istället presentera vad du kan göra för att förbättra dina kurvor och siffror. Sömnvärdena sätts i ett sammanhang. Allt för att användaren ska kunna ta bättre beslut varje given dag. Vila eller träna? 

Movano vill att deras insikter ska vara lätta att agera efter. Hittills finns det inte mycket mer än några skärmklipp att gå efter så det återstår att se hur revolutionerande den nya ringens analys och presentation av den insamlade hälsodatan är.

Skärmklippet nedan visar till exempel hur träning och sömn hör ihop.

 

Designad för kvinnor i första hand
– Den slanka designen är ett medvetet val för att enheten specifikt är framtagen för kvinnor i alla åldrar, säger Movanos vd Dr John Mastrototaro.

Oura ring är lite mer "chunky" så Movano Ring fyller ett hål på marknaden. Det är också välkommet med ett kvinnor först i designväg eftersom det är betydligt mer ovanligt än tvärtom. The Verge skriver mer om detta här

En första version av Movano Ring verkar börja säljas under andra halvan av 2022.