PRYLPORTALEN

När Apple och Creative ägde marknaden för mp3-spelare

Publicerad Uppdaterad

Inte just nu, men just då i juni 2006 var mp3-spelarna fortfarande i ropet även om mobiltelefoner med musikfunktion hade börjat konkurrera ut den fristående musikspelaren. 

”Apple fortfarande störst i Sverige” 

”Fortfarande är det Apple som är den största tillverkaren i landet, detta gäller både flashspelare och hårddiskspelare. Creative skuggar därefter och arbetet som Sony och Samsung har gjort verkar ha gett resultat. Dessa båda tillverkare står båda två för stora försäljningsökningar under det första kvartalet.”

Prylportalen.se [2006-06-14 13:30]

I artikeln ”Försäljningen av mp3-spelare fortsatt hög” från juni 2006 konstaterade gamla Prylportalen att försäljningen av fristående mp3-spelare fortfarande gick bra i Sverige. 

Tillväxtökningen var däremot inte lika stark som vanligt och det märktes att mobiltelefoner med inbyggd mp3-spelare så sakta började knapra marknadsandelar från den fristående mp3-spelaren. 

”Tillväxten är klart lägre än tidigare års. Fristående Mp3-spelare får nu ökad konkurrens av bland annat musikmobiler (inklusive 3G) som mer och mer integreras med tjänster för nedladdning av musik-, video samt även TV, säger David Larsson, marknadsanalytiker, IT Research i ett pressmeddelande.”

Hade du en mp3-spelare? Vilken? Och saknar du tiden när de flesta prylar bara hade en funktion?

Mejla dina pryltankar till info@prylportalen.se