PRYLPORTALEN

Nintendo visar upp Wii U

Publicerad Uppdaterad

Nintendos nästa konsol kommer att ha kontroll med touchscreen, bättre online funktioner och ett ännu större tredjepartsstöd

Nintendo har nu äntligen avslöjat sin senaste maskin på årets presskonferens på E3: Wii U. Den största nyheten om Wii U är framför allt dess unika kontroll som nu har bekräftats har en 6,2 tum touchscreen som kommer och kan användas på flera olika sätt. Kontrollen har två analoga styrspakar, gyroskop och en kamera fram och bak. I en presentationsvideo ser vi hur kontrollen kan änvändas på olika spelsituationer, bland annat ser vi hur en spelare kastade ninjastjärnor från kontrollen direkt till TV. Det visades även demonstration på hur lätt spelaren kan flytta själva spelet från tv-skärmen till skärmen på kontrollen utan några komplikationer om så skulle behövas.


Tv-skärmen verkar nästan inte behövas till den nya konsolen men Nintendos verkställande direktör Satoru Iwata försäkrar att Wii U inte är en portabel konsol men erbjuder möjligheter att kunna spela spelen på så många sätt som utvecklarna vill.   

Med Wii U lovar Nintendo en djupare spelupplevelse som ska locka till både hardcore- och casualspelare. Flera kända personer ur spelindustrin som Peter Moore och Warren Spector berättade hur imponerade de var över maskinen och möjligheterna den erbjuder.


Flera spel har även bekräftats till Wii U från flera tredjepartsutvecklare, som Lego City Stories, Darksider II, Batman Arkham City, Tom Clancy’s Ghost Recon Online, Ninja Gaiden 3, ett nytt Tekken och så annonserades ett nytt Super Smash Bros som även kommer att släppas till 3DS och utlovas vara kompatibelt med varandra. EA Games utlovade även ett större samarbete med Nintendo angående Wii U och dess onlinefunktioner.

Wii U kommer att vara bakåtkompatibelt med Wii-spel och dess kontroller och planeras släppas nångon gång nästa år.

Lars Grandinsson