PRYLPORTALEN

Nu kan till och med din lampa hålla koll på din hälsa - Sengled Smart Health Monitoring Light

Publicerad Uppdaterad

Nyheter om smarta hem-prylar haglar på teknikmässan CES. Men hur smart vill man egentligen att ens lampa ska vara?

Allt ljus på hälsan! Nu presenterar företaget Sengled en glödlampa som håller koll på din hälsa. 

De flesta smarta glödlampor låter dig styra ljuset via en app eller röstassistent. Sengled vill lite mer. Som att göra biometriska mätningar och följa hur du sover. 

Glödlampan ska kunna läsa hjärtfrekvens, kroppstemperatur och andra vitala grejer genom icke-invasiva sensorer. Radarsensorerna – samma typ av sensorer används även i det här smarta hundhalsbandet från Invoxia – kan mäta genom material vilket skapar nya möjligheter att upptäcka avvikelser i hälsoinformationen. 

Med flera Smart Health Monitoring Light i hemmet, sammankopplade via bluetooth, kan mätningarna bli ännu mer korrekta och ge en ännu tydligare bild över hälsan. 

Lampan har inga inbyggda kameror utan mäter endast genom dessa radarsensorer för att sedan skicka informationen till en app. 

Prylen kommer ut på marknaden under årets sista kvartal så det dröjer innan vi kan testa just hur bra eller inte bra det känns att ha smarta glödlampor som vet mer om hur jag mår än jag själv gör.

Hur som helst en cool innovation som visar på möjligheterna med den här typen av sensorer som inte kräver hudkontakt för att kunna mäta korrekt. Frågan återstår däremot om jag verkligen vill att min glödlampa ska följa varje steg jag tar och veta hur bra jag sovit. "Hej lampa, hur mår jag egentligen?"