PRYLPORTALEN

Nu kommer 70 tum från Sharp

Publicerad Uppdaterad

CES: Sharp tror att större är bättre och lanserar följenligt en serie med massiva 70-tums lcd-tv som givetvis inkorporerar tillverkarens Quattron-teknik för bättre bild.

Sharp har gott rykte för sin kvalitet men är fortfarande en liten spelare i framför allt Europa. Kanske årets lanseringar här på CES-mässan i Las Vegas kan hjälpa Sharp att vinna marknadsandelar för det verkar definitivt inte vara dåliga prylar de visar upp.

Modellbeteckningen LC-70LE732U kan vara värt att lägga på minnet. Det här är en 70-tummare som använder sig av Quattron Quad Pixel som adderar en gul pixel till den befintliga standarduppsättningen med röda, gröna och blåa bildpunkter. Det betyder att panelen kan återge färgskalor i gulaktiga häraden mycket mer realistiskt än vad konventionella bildskärmar kan. I övrigt handlar det om bakgrundsbelyst LED i slimmat format.

Sharp kommer även lansera flera andra serier med 70-tummare och mindre storlekar under våren, givetvis med lullull som band annat 3D-återgivning och inbyggt trådlöst nätverk för online-access till de vanliga kanalerna som Facebook, Twitter och Flickr. Dessutom avslöjade Sharp att det kommer en 3D-projektor av DLP-typ (XV-Z17000), 3 nya Blu-rayspelare och hela 5 nya ljudlimpor, eller soundbars som man säger på den här sidan Atlanten.

Vi återkommer med Sharp-relaterad information när vi talat med den svenske representanten på plats här på CES-mässan.
 

Andreas Liebert