PRYLPORTALEN

Nu kommer Pro-Jects första CD-spelare

Publicerad Uppdaterad

Pro-Ject har redan vunnit vinylfantasternas förtroende. Nu vill de upprepa den prestationen även på den övriga hifi-marknaden.

Än så länge är väl österrikiska Pro-Ject mest kända för att vara duktiga på att trolla fram välbyggda vinylspelare. Samtidigt har de faktiskt lanserat en hel del andra produkter, som dock har hamnat lite i skymundan. Därför ger nu Pro-Ject detta segment av sortimentet ytterligare förstärkning i form av deras första cd-spelare någonsin, samt deras första nya högtalarmodell i modern tid.

CD-spelaren, Pro-Ject CD Box SE, har en delvis fjädrande upphängd drivmekanik, D/A-omvandlare från Burr-Brown (PCM 1796, 24-bit/192kHz), ett väl tilltaget utgångssteg och en separat nätdel. Konstruktionslösningar av det här slaget är ovanliga i den här prisklassen, vilket lovar gott för den som letar efter en välljudande CD-spelare, men inte vill lägga ut en mindre förmögenhet.Den tekniska informationen om den nya högtalaren är mer knapphändig, men modellen har döpts till Pro-Ject Speaker Box, och är en liten tvåvägs stativhögtalare med en design som är tänkt att passa in i modern inredning. Enligt pressreleasen har Pro-Ject valt att hålla konstruktionen enkel, och satsat på få, men högkvalitativa delar. Detta, hävdar de, har lett till en högtalare med härlig spelglädje, riktigt god dynamik och förvånansvärt potent bas. 

Båda produkterna bör finnas i butik nu. CD-spelaren finns i svart eller silver och kostar ca 5.700 kr. Högtalarna finns i vitt, svart eller rött och kostar ca 2.700 kr/par.

Leif Jessen