PRYLPORTALEN

Ny vattentät Walkman från Sony

Publicerad Uppdaterad

Nya Sony Walkman NWZ-W260 tål hårda väder och kan ladda en timmes batteritid på tre minuter.

Sony har nyligen annonserat en ny mp3-spelare för sportiga musikälskare, nya Sony Walkman NWZ-W260. Det som skiljer dessa sporthörlurar från andra är att de gör sig av med behovet av en separat MP3-spelare då spelaren är inbyggd i hörlurarna. En ganska praktisk lösning för dem som inte vill ha en iPod hoppande i fickan när man är ute och motionerar.

Spelaren är vattentät så den ska tåla rinnande svett, hårda väder och ska lätt gå att rengöra i duschen efter träningspasset.Enligt Sony kommer det vara relativt lätt att överföra låtar till NWZ-W260. Med hjälp av ny Content Transfer-mjukvara ska användare enkelt kunna hämta och släppa musikfiler från till exempel iTunes eller Windows Media Player till spelaren. Sony hävdar även att spelaren kommer ha en ny snabbladdningsfunktion som låter dig ladda upp en timmes batteritid på bara tre minuter. Fullständig batteritid ska ligga på ungefär 8 timmar.

Sony Walkman NWZ-W260 släpps nästa månad och ska finnas i två olika färger, svart och vitt. Det kommer att finnas två varianter av spelaren med olika lagringskapaciteter, en på 2GB och en dyrare på 4GB.

Lars Grandinsson