PRYLPORTALEN

Ny version av Galaxy S2 redan till sommaren?

Publicerad Uppdaterad

Funderar du på att köpa en Samsung Galaxy S2 som kommer ut i handeln i dagarna? En ny version med uppgraderad hårdvara kan komma redan under sommaren.

Uppgifterna om vad som egentligen finns under skalet på Samsungs nya värstingmodell Galaxy S2 har varierat en del sedan den lanserades under Mobile World-mässan som ägde rum i Barcelona i februari i år.

Det beror delvis på att telefonens komponenter varierar beroende på var i världen den säljs. De exemplar som enligt Samsung nu är på väg ut till återförsäljarna ska dock var helt identiska. Alla dessa telefoner har Samsungs egen Exynos-processor med klockfrekvensen 1,2 gigahertz och dubbla kärnor. Skärmen är av typen Super-AMOLED Plus, med upplösningen 480x854 bildpunkter och storleken 4,3 tum.Mjukvaran består av Android 2.3 i kombinationmed Samsungs gränssnitt Touchwiz 4.0. På baksidan finns en 8-megapixelkamera som kan spela in hd-video med upplösningen 1080p.

Vid lanseringen av Galaxy S2 uppgav Samsung att den skulle ha NFC-stöd, det vill säga en radio-teknik som kan förmedla information över korta avstånd och bland annat skulle kunna användas för mobila betalningar. Men NFC kommer inte att finnas i den version av Galaxy S2 som man nu börjar säljas. Istället kan man komma att släppa en ny version av telefonen under sommaren, som kommer att ha stöd för NFC. Den version som nu är aktuell har inga NFC-komponenter i hårdvaran, så man kommer inte att kunna lägga till några sådana funktioner genom att uppdatera mjukvaran.

Galaxy S2 kommer att ha ett pris på omkring 5500 kronor.

Andreas Liebert