PRYLPORTALEN

Nya HD-videokameror från Samsung

Publicerad Uppdaterad

Snart släpper Samsung två nya kompakta HD-videokameror. Skillnaderna, jämfört med förra årets HMX-U10, är inte gigantiska - men det betyder inte att de är oväsentliga.

Med sina nya HD-videokameror, HMX-U20 och HMX-U15, trampar Samsung vidare på den inslagna vägen. Precis som föregångaren HMX-U10 har de LCD-skärmar på två tum, inbyggd mjukvara för redigering, möjlighet att filma i full HD-upplösning (1920x1080 pixlar) och en hel del annat roligt.

Däremot har USB-anslutningen som fanns på HMX-U10, nu förvandlats till en utfällbar kontakt som gör att du slipper använda en separat USB-kabel. Dessutom har de nya modellerna utrustats med HDMI-anslutningar och digitala bildstabilisatorer - och det är ju inte så dumt.

I övrigt har upplösningen för stillbilder utökats till 14MP på HMX-U15, medan HMX-U20, vars upplösning ligger kvar på 10MP, fått en lins med 3x optisk zoom.

Storlek och vikt, på båda modellerna, är nästan exakt desamma som på U10:an. Även den böjda formen - som skall förbättra ergonomin - är intakt. De kommer att finnas tillgängliga i svart, rött, blått och silver.

Räkna med ett pris på ca 2000 kr för HMX-U20, och ca 1800 kr för HMX-U15. I april är det dags för premiär på svensk mark.

Leif Jessen