PRYLPORTALEN

Nya iPods den 9 september

Publicerad Uppdaterad

September är traditionell månad för nya Ipods. Är det äntligen dags för inbyggd kamera i Ipod Touch och Nano? Mycket tyder på det.

Enligt Apple Insider som brukar vara tillförlitliga i sådana här sammanhang kommer årets större Ipod-modeller förses med en liknande kamera som i Iphone 3GS. Det skulle alltså betyda en 3,2-megapixel kamera med videokapacitet och vissa rudimentära editeringsmöjligheter. Med Touch dessutom snabb uppladdning till nätet via wifi.

För drygt en vecka sedan rapporterade Prylportalen om en video som verkar föreställa en prototyp av Ipod Touch med kamera. Sådana här "avslöjanden" ska man ta med en nypa salt men onekligen ser bilderna autentiska ut.

Enligt källorna är dock kameran bara en del av årets nyheter men vad som återstår förtäljs icke. Dock verkar det stå klart att Itunes får sig en översyn och i ny version bland annat kommer innehålla koppling till sociala nätverk.

Vad gäller den "Apple Tablet" som det har ryktats så mycket om sägs det att den får stå över lanseringen den 9 september. Men med Apple kan man som bekant aldrig veta.