PRYLPORTALEN

Nya skarpa modeller från Sharp

Publicerad Uppdaterad

Fyra nya modeller i Aquos LE831S-serien kommer med en lång rad finesser och även Sharp anammar årets trend med appar i tv:n.

Redan på CES-mässan i början av året fick vi se en glimt av vad som komma skulle från japanska Sharp. Nu är planerna mer konkretiserade och Sharp avslöjar i detalj vad de nya modellerna kommer innehålla.Aquos LE831S-serien kommer i storlekarna 40, 46, 52 och 60 tum men alla har den nya smala ramen på 25 millimeter. På insidan handlar det om den senaste Quattron-panelen som utmärker sig med sin extra grundfärg förutom rött, grönt och blått. I likhet med konkurrenterna klarar även modellen från Sharp nya marksända standarden DVB-T2 som gör det möjligt att ta del av de nya hd-kanalerna i marknätet.

Aquos Net+ kallar Sharp sina uppkopplade tjänster och i dagsläget skall det finnas ett 70-tal appar för diverse användningsområden som öppen webbläsare, video on demand, Skype och en hel del annat. I likhet med konkurrenterna satsar Sharp även på inspelning till usb vilket öppnar upp för tjänster som exempelvis timeshift, paus i direktsändning.

De rekommenderade priserna är 10.000 kronor för 40-tummaren och 14.000 kronor för 46-tummaren. De som slår till på en 52 tum stor modell får betala cirka 18.000 kronor och 60-tummaren betingar ett pris på runt 32.000 kronor. De två mindre modellerna dyker upp i handeln under juni och framåt augusti ska även de två större hittat till butikshyllorna.

Andreas Liebert