PRYLPORTALEN

Nya smarta glasögon vill ersätta din laptop - har sex virtuella skärmar

Publicerad Uppdaterad

Nimo är en slags minidator som i sin glasögonform ger dig sex virtuella skärmar att jobba med när du är på språng.

Nimo Planets glasögon Nimo fungerar som en bärbar display med små inbäddade skärmar på sidorna av varje lins. På så sätt får du tillgång till flera virtuella skärmar för att kolla på film, jobba eller spela spel, utan att du behöver titta på din telefon eller ens ha den med dig.

Men där andra typer av VR-glasögon kräver koppling till en mobil enhet eller dator, behöver Nimo inte det. Trots det är de relativt lätta. Beta-modellen väger 120 gram och finalversionen tror de kommer att landa på 90 gram. 

Glasögongen använder sig av en Qualcomm Snapdragon XR1-processor som gör glasögonen till en minidator som kan sitta på ditt huvud. De kan koppla upp sig via Wi-Fi och Bluetooth, har en inbyggd mikrofon och huvudföljning (head tracking). 

Kanske kan Nimo Planets glasögon ersätta datorn medan du är på språng. Det är i alla fall det de verkar vara ute efter. Istället för att grabba tag i den tunga laptopen, tar du bara med dig glasögonen och ett litet bluetooth-tangentbord och mus. 

'Företaget har jobbat på glasögonen i mer än fyra år. De väntas börja skeppas under första halvan av 2023. Priset ligger på 799 dollar plus moms.

Nimoplanet.com kan du läsa mer om Nimo.