PRYLPORTALEN

Oop-S! Ny Walkman läckt

Publicerad Uppdaterad

Vi kan slå fast att Walkman S är på god väg efter att den av misstag dykit upp på en fransk återförsäljarsajt. Den stora nyheten med nästa serie är de inbyggda högtalarna och det utfällbara stödet likt det Sonys telefon W995 har.

För en vecka sedan ungefär stötte vi på specifikationer om en ny serie Walkman från Sony. Efter läckta pressbilder och en kort, och helt ofrivillig vistelse,  på franska återförsäljaren materiel.net, hittar vi ingenting som talar emot att den nya S-serien är här väldigt snart.

Sony NWZ-S544 har 8 gigabyte minne medan S545 har 16 gigabyte, annars är det samma spelare så vitt vi begriper. Stöd för codecs som mp3, wma, aac har den och videouppspelning i 30 fps i formaten mp4, wmv och H264/avc. Sony har också inkluderat en ljudinspelare med inbyggd mikrofon.

Spelarna har drag n’ drop-kompatibilitet med Windows Media Player och Itunes, enligt gängse rutin. Den stora grejen med S-serien ser ut att vara de inbyggda högtalarna på framsidan, och ett litet utfällbart stöd på baksidan för att göra filmvisning på bussen eller musikuppspelning på stranden lite roligare.

Enligt franska materiel.net kostar S544, varianten med mindre minne, 129 euro. Men ett pris i dollar och releasedatum i USA hade känts bättre.

Lite fakta om Walkman S-serie:

    * 8GB (NWZ-S544) och 16GB (NWZ-S545)
    * 2.4" QVGA LCD-skärm (320x240 pixel)
    * FM-radio
    * Inbyggda högtalare
    * Mpeg-4 AVC, Mp3, WMA och AAC (ej DRM)
    * Batteritid: 42h musik (128 kbps), 6 h video
    * Mått: 99.3x49.3x10.2mm, 70g
 

Sony Walkman NWZ-S544