PRYLPORTALEN

Opal C1 är en annorlunda och vass webbkamera

Publicerad Uppdaterad

Webbkameror kommer i alla möjliga olika former, storlekar och priser. Opal C1 är inte bara unik till utseendet, den ger dig också hög upplösning och ljusstark optik.

Opal C1 är en webcam för dig som vill ha vass kvalitet framför allt, men som också tycker det är roligt med en pryl som sticker ut (även om det är en liten kloss som många andra prylar). 

Optiken med bland annat f1,8 är designad för att fånga bra video i svagt ljus. 

I kameran sitter en 7,8mm 4K-sensor från Sony för att ljushet, kontrast och upplösning är viktigt för att ge en bra bild. Intel står för VPU-chipet som sköter allt från redigering, autofokus och möjliggör bokeh-effekter (suddig bakgrund).

Opal C1 kommer med något de kallar MicMech – en uppsättning mikrofoner som hittar och fokuserar på ljudet av din röst och sedan filtrerar bort resten. 

Vikten ligger på 99 gram. Måttmässigt är Opal C1 cirka 3,8 cm hög, 7,8 cm bred och 2,4 cm djup (1,49 inch hög, 3,07" bred och 0,94" djup). Med mojäng för att fästa kameran på datorskärmen blir vikten högre och måtten något större. Alla detaljer finns på opalcamera.com

Kostar 300 dollar, motsvarande cirka 2 800 kronor. Finns i alla färger så länge du menar svart eller vit.