PRYLPORTALEN

Optimera racingkänslan

Publicerad Uppdaterad

Här är tre sätt att få en härlig körupplevelse bakom ratten, utan att ge sig ut på vägen. Två är simulatorer som levererar g-krafter men kostar som en riktig sportbil, och sen ett litet mer realistiskt alternativ från Logitech - G27.

Vi har sett många förslag på sätt att få till en verklig körupplevelse med simulatorer och spelrattar. Bland annat de här avancerade bilspelsriggarna som sajten Born Rich presenterade för ett tag sedan.

Sen kom F1 Showcar som är en simulator och replika av en F1-bil på samma gång. För investeringen 49 990 dollar lovar företaget bakom simulatorn en 100 procentig nöjdhetsgaranti, trots att den "bara" kan simulera 1,62 i g-kraft och har en 19 tums skärm.

För nästintill en lika löjlig summa pengar kan den som vill få en kanske lite mer verklig racing-upplevelse med en simulator från Texar Sim Racing. Den här kommer i alla fall med en ordentligt stor skärm, hur stor framgår inte av specifikationerna, men vi får en bra fingervisning av bilderna. Eller kolla in cosmonova-känslan som den böjda skärmen ger i videon här nedan.

Simulationen i RS1 Xtreme M3 ges av tre stycken axlar med accelerationsmöjlighet på 2 G, vilket ger stöd åt deras slogan som lyder: "Det behöver inte se ut som en riktig, men det ska kännas som en". Tycker dock att de hade kunnat inkludera något om att det nästan måste kosta som en riktig också, 30 000 dollar går den på nämligen.

Om det nu börjat rycka i gasfoten på er, och om ni inte är arvtagare i familjen Schumacher, så har Logitech som tur kommit med en ny setup för bilspel till pc, ps2 och ps3. G27, uppföljaren till G25 är gjord för att föraren ska få så stor smak av vägen som möjligt med riktigt läder i ratten, rostfria plattor och lampor som indikerar varvtal och vilken växel man har i. Inga g-krafter här inte med väl inbyggd force-feedback har den.

Bestäm själv om den verkar ge tillräckligt mycket verklighet för att vara värd cirka 300 dollar då den släpps i september.

 

Logitech G27