PRYLPORTALEN

Överhettad stämning riktas mot Ipad

Publicerad Uppdaterad

Då var det dags igen. Efter debaklet med dödsgrepp och antennproblem gällande Iphone 4 är det nu dags för Ipaden att hamna i hetluften. Tre amerikaner har stämt Apple - för att den platta datorn slutat fungera i hög värme.

Enligt de tre Ipad-användarna, bosatta i Kalifornien, stänger plattan av sig själv om den utsätts för direkt solljus under en längre tid, det är ett faktum som egentligen inte borde förvåna någon. Få maskiner mår bra av att ligga i 35 graders värme någon längre tid. Ipaden stänger av sig själv när den når en kritisk nivå, precis som företagets övriga produkter.
Enligt användarna innebär detta att Ipaden inte lever upp till Apples slogan om "att läsa på Ipad är precis som att läsa en bok", eftersom en vanlig bok minsann klarar av att utsättas för direkt solljus i mer än 35 graders värme.

Med tanke på alla rön gällande solens strålar och hudcancer är det ju uppenbart att människokroppen inte heller bör vara ute i solen längre perioder om det är mer än 35 grader varmt, så man kan ju undra vad som är problemet.
För den som trott något annat uppger Apple även att Ipaden inte heller mår särskilt bra av att användas när temperaturen går under noll grader.
 

Ipad

Andreas Hermansson