PRYLPORTALEN

Övervakningskameror Intro

Publicerad Uppdaterad

Storebror ser dig! Övervakningssamhället tar över! Vi har alla läst krigsrubrikerna angående den ökade mängd kameror som sätts upp ute på allmän plats och vad som kan göras med informationen dessa lagrar.

Oavsett vad du tycker om övervakning på allmän plats kan du dra nytta av kamerorna när det gäller din egen bostad. Det kan både handla om att hålla ett extra öga på sommarstugan som ett trygghetselement för att försäkra dig om att ditt hem står kvar och är orört medan du är borta.
När det gäller kameror finns det mängder med lösningar, men den här vändan har vi valt att rikta in oss på de lite mer moderna lösningarna. Istället för klassiska inspelningar på band och avancerade nätverkslösningar valde vi att titta på tre kameror från två tillverkare som är anpassade just för privatpersoner.Utöver att vara väldigt enkla att installera har båda möjlighet till tittande via mobiltelefonen och att höra av sig via mail när rörelse har registrerats. Bortsett det är det verkligen skillnad som natt och dag mellan de två kamerasorterna, vilket gör att du kan anpassa övervakningen både efter egen plånbok och vision.

Vad säger lagen?

Får du spika upp övervakningskameror hur som helst? Eller finns det regler för övervakning. Enligt lagen får privatpersoner installera övervakningskameror om dessa används för att övervaka dennes privata egendom, som exempelvis ditt hem eller sommarstugan. Däremot får du inte sätta kameran så att den filmar utanför din egen tomtgräns, då utomstående kan ta illa upp över att fångas på bild.

Om du däremot tänkte övervaka din företagslokal behöver du tillstånd för länsstyrelsen för att sätta upp kameror.


Faktaruta. Klicka på bilden för att se den i större format.

Sida 1: intro

Sida 2: D-link DCS-930L & DCS-932L
Sida 3: Logitech Alert 750i & 750e

Daniel Hessel