PRYLPORTALEN

Panorama 3 ny soundbar med Dolby Atmos från Bowers och Wilkins

Publicerad Uppdaterad

Nu kommer tredje generationen i Bowers och Wilkins Panorama-serie. En soundbar som mäktar med en förstärkare på 400W.

Panorama 3 är den första soundbar från Bowers & Wilkins som har äkta Dolby Atmos inbyggt. Ljudlimpan är en allt i ett-lösning för att fylla ljudet i hela rummet oavsett om du tittar på film, serier, spelar spel eller bara ska lyssna på musik.

Soundbaren är bara 6,5 centimeter hög, en väldigt låg profil som naturligtvis också bidrar till en mindre bulkig pryl som inte tar så stor plats. Föredrar du att montera din soundbar på väggen ingår även ett väggfäste av metall.

Inuti limpan sitter 13 individuella drivenheter, inklusive dubbla subwoofers inbyggda för djup, utökad bas, plus en förstärkare på 400W. Du ska alltså inte behöva en extern subwoofer, utan klarar dig med en pryl för allt ljud. 

Drivenheterna vinklas noggrant för att ge en så optimal och omslutande ljudbild som möjligt.

En HDMI-kabel är allt du behöver för att länka din Panorama 3 till din TV och för att dela ljudet från andra källor du kan ha, som en digitalbox eller spelkonsol. När du är ansluten kan du använda fjärrkontrollen till din TV eller satellit/kabelbox för att styra Panorama 3:s volym- och strömfunktioner. På ovansidan finns även touch-knappar som tänds vid aktivering och du kan även styra enheten med din röst via Alexa.

Strömma högupplöst ljud
Panorama 3 har AirPlay 2 och aptX Adaptive Bluetooth, så att både Ios- och Android-användare kan strömma musik sina mobila enheter. Samt Spotify Connect. Stöd för multiroom kommer via en uppdatering av mjukvaran inom kort. Då blir Panorama 3 kompatibel med tidigare modeller i Panorama-familjen, men även Bowers & Wilkins Zeppelin-högtalare som har stöd för lyssning av musik via högtalare i flera rum (multiroom). 
 
Via appen Bowers & Wilkins Music App kan du strömma högupplöst musik från olika musiktjänster, som Deezer, Last.fm, Qobuz, Soundcloud, TIDAL och TuneIn.

Panorama 3 börjar säljas den 3 mars för knappt 10 000 kronor.