PRYLPORTALEN

Philips Fidelio Dock DS 8550

Publicerad Uppdaterad

Det finns goda intentioner bakom Philips Fidelio DS 8550 Ipad dock. Tyvärr räcker det inte ända fram.

Dockans design är stilren och "Applesque" med matta rundade hörn och en svart front. Den medföljande fjärrkontrollen är snygg, solid, överskådlig och oval.

Philips Fidelio DS 8550 är utvecklad speciellt till Ipad men stödjer också Iphone och Ipod. Det finns alltså ingen tvekan om att Philips vill vara alla Apple-användare till lags. Men vägen till helvetet kantas som be- kant av goda intentioner. Fidelio DS 8550 är egentligen inte en dålig produkt, men antingen är den för dyr, eller så är utförandet inte optimalt.Utan finess
Som musikspelare sköter sig Fidelio DS 8550 som den ska. Den har en fyllig ljudbild med bra mix av diskant, mellanregister och bas, även om basen har en viss tendens att överstyras vid hög volym. Du kan även hämta en speciell Fidelio-app om du vill. Den är som en slags strippad version av Itunes, med klocka och alarm. Fast i mina ögon har man ingen användning av appen.

Visst är det kul med en egen app specialdesignad för produkten, men varför tillför den ingenting till leken, utan snarare begränsar den?
Den kan primärt spela musik, men bara musik som redan ligger i ditt Itunes-bibliotek och inte ens där får du välja fritt. Du har bara möjlighet att spela olika spellistor, så det finns ärligt talat ingen poäng med appen.

Kvalitetstapp

Du kan koppla din Ipad till dockan trådlöst, men dessvärre endast via Bluetooth. Det innebär en betydande kvalitetsförlust. Tyvärr måste du stå ut med det om du vill se film på din Ipad men få ljudet från dockan. För trots att Fidelio DS 8550 är specialtillverkad för Ipad som kan du bara sätta skärmen lodrätt i dockan. Det duger givetvis inte, särskilt inte om du vill se på film.

Philips har skickat med en liten extra hållare i kartongen för att få bukt med problemet, men man kan förvänta sig mer för en produkt som i vissa svenska butiker kostar nästan 3500 kronor!

Samma gäller kvalitetsförlusten av ljud när du förbinder via Bluetooth. Det är kanske inte så oväntat, men för det priset ska du kunna förvänta dig en lösning som inte ger något kvalitetstapp, särskilt med tanke på att det finns ett flertal konkurrenter som både är billigare och bättre på alla fronter!

Peter Gottschalk