PRYLPORTALEN

Pic3D ger din vanliga TV 3D

Publicerad Uppdaterad

Japanska Global Wave har tagit fram en ny sorts plastfilm som ska göra det möjligt att uppleva 3D med vanliga LCD-skärmar.

Japanska företaget Global Wave sägs ha utvecklat en speciell sorts platsfilm som ska göra det möjligt att uppleva 3D med vanliga LCD-skärmar. Med Pic3D ska det uppenbarligen räcka med att trä platsfilmen över en ordinär 2D LCD-skärm och du ska kunna få en genuin naked-eye 3D effekt.

Företaget förklarar att Pic3D kommer att fungera med videofiler som är i så kallat side-by-side-format, och om du matar in URL:er för side-by-side formaterat innehåll på webbplatser som YouTube, så kommer det att fungera med dem också.

Företaget planerar börja sälja Pic3D redan i augusti för de flesta LCD-skärmsstorlekarna. Global Wave planerar även släppa platsfilmer för iPad 2, iPhone och iPod touch. 

 

Vi håller oss hittils skeptiska till hur bra filmen egentligen är, då det hela påminner oss om SVT:s klassiska aprilskämt från 1962 om att det skulle räcka att dra över ett par nylonstrumpor över en svartvit tv för att få färgbild.

Lars Grandinsson