PRYLPORTALEN

Piratsida köper rysk by: döps om till TorrentReactor

Publicerad Uppdaterad

TorrentReactor är en av de mest populära fildelarsidorna på Internet. Nu hävdar de själva att de köpt en rysk by som heter Gar, och att den numer bär samma namn som webbplatsen.

Man ska ha betalat drygt 1 miljon svenska kronor för Gar, som numer alltså bär namnet TorrentReactor. Byn ligger mitt i Ryssland och har 214 invånare. I dagsläget finns bara tre datorer i byn, varav en har Internetuppkoppling, via 24k-modem. Detta är något som TorrentReactor ska ändra på.

- Pengarna för köpet kommer att fördelas jämnt mellan invånarna. en stor del kommer också att användas till att köpa nytt material till skolan, reparera vägar, köpa jordbruksmaterial och uppgradera maskinparken. Vi har även beslutat oss för att betala för bredbandsinstallation över hela byn då det i dagsläget inte finns några nätverk i närheten, säger en talesperson för TorrentReactors till Torrentfreak.com.

Det är inte första gången en liknande auktion har planerats i fildelarkretsar. För tre år sedan startade The Pirate Bay en kampanj för att köpa mark och bilda en egen nation utan copyright-lagar, med höghastighets-internet Försöket föll platt då priset på den tilltänkta ön landade på drygt sju miljarder kronor.
Köpet av Gar har ännu inte bekräftats av ryska myndigheter.

Andreas Hermansson