PRYLPORTALEN

Poppiga färger och skönt mekaniskt klunk med Logitech POP Keys och POP Mouse

Publicerad Uppdaterad

Har du länge drömt om att ha en gammal skrivmaskin? Eller vill du bara ha lite roligt tangentbord och mus? Då kanske Logitechs POP-serie med trådlöst mekaniskt tangentbord och tyst mus är någonting för dig.

Logitech POP Keys och POP Mouse kommer i tre färgsättningar - gult, rosa toner, eller en lila, turkos, gul variant. 

Det är helt enkelt tangentbord och mus med lite mer personlighet än det vanliga svarta och grå. 

Men det är inte bara färgerna som poppar mer än vanligt. Det trådlösa tangentbordet är mekaniskt och klånket från varje knapptryck är härligt påtagligt. Ska du skriva långa texter hela dagarna igenom kanske du inte vill ha klånkljudet, men längtar du efter känslan av en gammal skrivmaskin så är det här mumma. Min setup blir att jobba med kompisen MX Keys (också från Logitech) och sedan då och då klånka med det glada gula tangentbordet.

POP Keys kommer med åtta utbytbara emoji-tangenter, varav fem gula redan sitter på tangentbordet vid leverans, och några extra i lådan i det fall man vill byta. Här väljer jag mina fyra favoriter och låter den femte gå till emoji-menyn.

Emojitangent ett: ❤️❤️❤️
Två: 😍😍😍
Tre: 😄😄😄
Fyra: 😂😂😂

Femte emoji-tangenten tar mig till emoji-menyn. 

 

 

Huruvida det är nödvändigt med emoji-dedikerade tangenter låter jag vara osagt. Men chattar man mycket och har sina favorit-emoijs så finns det en poäng med att nå dem via ett knapptryck.

Blir du lätt arg på internet så skulle jag inte rekommendera att programmera knapparna till emojis som står snabbt uttrycker dessa känslor. Ibland finns det en poäng med att det krävs ytterligare några klick innan vredgat ansikte dyker upp på skärmen. 

Knapparna är hur som helst lätta att programmera via mjukvaran Logi Options. När vi ändå pratar om knappar så finns det 12 genvägsknappar, bland annat för skärmklipp, stänga av micken och för att styra mediauppspelning. 

Musen POP Mouse då? 

Som mus är den tyst och tur är väl att det inte finns någon mekanisk gammal musmaskin att härma. Snabbhet och tysthet premieras i min värld och POP Mouse gör mig inte besviken. Den gula musen rockar mitt arbete i de flesta program. Responsen mot olika underlag funkar fint. 

Det går även lätt att här programmera om scroll, hastighet och knappfunktioner via Logi Options.

Den känns också hållbar. Under ett svagt ögonblick missbedömde jag bordets bredd och skjutsade musen ner i golvet. Den höll och har inte en skråma efter det ”våldsamma” fallet på en meter.

Båda POP-produkterna kan anslutas till upp till tre enheter åt gången via Bluetooth eller den trådlösa Logi Bolt-mottagaren. POP Keys fungerar med macOS, Windows, iOS, ipadOS, Chrome OS och Android, och POP Mouse fungerar med Windows, macOS, iPadOS, Chrome OS och Linux.

Pop keys och Pop mouse kostar tillsammans 1 498 kronor. Endast mus kostar 499 kronor och endast tangentbord 999 kronor.

Som kul pryl får POP Keys och POP Mouse 4/5 i betyg.