PRYLPORTALEN

Porr i 3D - var god dröj

Publicerad Uppdaterad

Porrbranschen är känd för att anamma ny teknik tidigt men när det gäller 3D anses fenomenet inte uppnått tillräcklig stor penetration på marknaden än.

Det talades väldigt mycket 3D på årets teknikmässa CES i Las Vegas. Giganter som Samsung och Sony visade upp 3D-säkrade bluray-spelare och tv-apparater som de hoppas ska finna konsumenternas gunst senare i år. Men i hallarna bredvid, där porrmässan Adult Entertainment Expo samtidigt höll till, var fler erotiska dimensioner än de två vi känner till sedan tidigare inte på tapeten över huvud taget.

- Vi tycker 3D är spännande men tror inte att marknadspenetrationen i hemmen har nått den nivå vi behöver. Förhoppningsvis är det motiverat att börja producera i 3D under det fjärde kvartalet i år, säger Rob Smith vid Hustler Video Group.

Problemet är att porrbranschen jobbar med minimala budgetar jämfört med Hollywood. En genomsnittlig studioporrfilm kostar 25-40000 dollar att producera men för 3D tillkommer minst 30 procent i extra kostnad. Dessutom visas inte några porrfilmer på biograf längre vilket gör det svårt att motivera en 3D-produktion innan de nya bluray-spelarna och tv-apparaterna på allvar kommer ut i hemmen.

Enligt Ali Joone, grundare av studion Digital Playground, har dock porr i 3D en god chans att slå i framtiden. Porrmogulen Joone anser att en extra dimension kommer öka känslan av "voyeurism" och få tittaren att känna sig närvarande på riktigt bredvid skådespelarna.

Peter Norr