PRYLPORTALEN

Priskrig: Xbox 360 Elite ner 10 procent

Publicerad Uppdaterad

Efter Sonys prissänkning av PS3 följer Microsoft efter. Runt hörnet väntar nya Playstation 3 Slim som dock verkar bli oväntat dyr i Sverige.

Det var väntat, men idag bekräftade Microsoft prissänkningen på flaggskeppet Xbox 360 Elite med 120 gigabyte hårddisk. Nya riktpriset blir 2 699 kronor vilket i praktiken är en sänkning med cirka 10 procent. Samtidigt som Elite faller i pris kommer nuvarande mellanmodellen Pro att fasas ut. Så småningom återstår alltså endast Elite och budgetmodellen Arcade.

Orsaken är förstås Sonys prissänkning av Playstation 3 som i sin tur är en del av förberedelserna inför lanseringen av Playstation 3 Slim. På kontinenten kommer PS3 Slim kosta 299 euro men i Sverige är riktpriset satt till ohemula 3 800 kronor. Distributören Nordisk Film som har Playstation-agenturen i Sverige skyller på den svenska momsen och att tidigare prissättning inte har varit anpassat för svenska förhållanden.

I september kommer PS3 Slim. Volymen har minskats med en tredjedel jämfört med nuvarande konsol, samtidigt som lagringskapaciteten ökar från 80 GB till 120 GB.