PRYLPORTALEN

PSP2 får 3g och oled-skärm

Publicerad Uppdaterad

En uppföljare till PSP2 har det ryktats om länge, men nu verkar det vara på väg och de senaste ryktena behandlar uppkoppling och skärmen.

Playstation Portable, PSP, har ett par år på nacken och trots uppdateringar med både mer minne och en kassettlös variant börjar den kännas rejält utdaterad. Ryktena om en PSP-telefon har svalnat en aning då det verkar som om Sony Ericssons spelmobil kommer att rikta in sig på lite enklare spel än vad PSP klarar av. PSP2 kommer istället att presenteras på E3 i sommar enligt allt fler analytiker och givetvis är ryktessnurran igång rejält i samband med det.

Designen kommer att vara åt samma håll som PSP Go, med ett utskjutbart kontrollbord för att spara så mycket plats som möjligt. De nya ryktena pratar dessutom om att konsolen får både en Oled-skärm och 3g-uppkoppling.


En konceptbild som visar hur den nya maskinen kan se ut.

Oled som skärmteknik säger sig självt, betydligt bättre bildkvalitet, färger och svärta helt enkelt. 3g-uppkopplingen är däremot lite intressant. Troligen kommer det inte att innebära en fullständig telefonmodul, utan snarare ytterligare en uppkopplingsmöjlighet för att kunna spela online. Uppkopplingen kommer säkerligen också att kunna användas för att ladda ner nya spel, surfa på nätet och att köra videosamtal via Skype, men någon renodlad telefondel lär vi inte hitta i enheten.

Med tanke på hur usla Sony är på att bevara hemligheter i de flesta fall kan det här mycket väl stämma, men vi lär veta mer säkert allt eftersom E3 närmar sig.

Daniel Hessel