PRYLPORTALEN

PSP2 presenterad

Publicerad Uppdaterad

Som väntat presenterade Sony nästa generations PSP tidigt i morse. Mindre väntat var de nyheter konsolen medför, som gör bärbart spelande intressant igen.

Läs också:
PSP2 – Pris och lansering

PSP2 – Hårdvaran
PSP2 – Playstation Suite

PSP2 – Mjukvaran

PSP2 – Spelen
PSP2 vs Nintendo 3DS

PSP2 har presenterats, men åtminstone för stunden har den inte fått det namnet utan kallas för NGP, Next Generation PSP (som i sig är en förkortning för Playstation Portable, så det blir många förkortningar på en gång).Gällande pris och lansering är uppgifterna snåla. Under presskonferensen i Japan berättade Sony faktiskt ingenting om när konsolen släpps eller vad den kommer att kosta. Vår gissning är dock att den visas upp i mer färdigt skick under våren och E3 i sommar, släpps i Japan under sommaren och att den letar sig till västvärlden i en eller annan form lagom till julhandeln. Ska vi gissa på något pris kan vi nog anta att det landar på ungefär 3 000 kronor, men det är en ren gissning.

Konsolen i sig erbjuder fyra processorkärnor, oled-pekskärm, pekplatta på baksidan av skärmen, dubbla analoga styrspakar och den nya tjänsten Playstation Suite. Den nya tjänsten erbjuder såväl gamla PSP-spel som gamla Playstation-titlar och plattformen kommer att koppla samman PSP2 med Sony Ericssons Android-telefoner.

Det finns mycket mer att berätta om PSP2, så häng kvar här på Prylportalen då vi kommer att uppdatera löpande med precis alla fakta som finns om den nya konsolen.
 

Daniel Hessel