PRYLPORTALEN

Ringa in din hälsa med Oura 3

Publicerad Uppdaterad

Oura är smart ring som bland annat mäter din sömn. Nu har tredje generationen lanserats. Här är nyheterna.

Den smarta ringen Oura bärs som vilken ring som helst och är ett alternativ till aktivitetsband och smarta klockor. Via en app i telefonen kan man följa den data som ringen snappar upp. 

Oura 3, som precis lanserats, är försedd med fler sensorer än tidigare och det betyder mer funktionalitet. 

Förutom att kunna mäta och följa hur du sover (även tupplurar), som är grundfunktionen för ringen, så kan den hålla koll på olika fysiska aktiviteter. Ringen känner automatiskt igen 30 olika träningstyper, och erbjuder kontinuerlig pulsmätning.

Ringen har sju temperatursensorer som mäter din temperatur. Med tiden lär sig ringen hur varje användares temperatur skiftar och kan med det analysera hur du mår – och kan kanske tala om för dig om du börjar bli sjuk. 

Nya funktioner är också att ringen kan mäta syremättnaden och använda sina sensorer för att förutse menstruationscykler för kvinnor som använder ringen. Båda dessa funktioner kommer sent 2021. Till 2022 kommer även en uppdaterad sömnmätningsfunktion.

Här kan du läsa mer om Oura 3 och skillnaderna mot den föregående modellen.

Själva ringen väger 4–6 gram beroende på vilken storlek som passar dig. Den är vattentålig ned till 100 meter och en laddning håller i 4–7 dagar. Oura 3 i svart eller silver kostar 314 euro, medan den guldiga och färgen de kallar Stealth kostar 419 euro. Sex månaders medlemskap ingår, sedan kostar det 5.99 euro per månad för full tillgång till appens alla möjligheter.