PRYLPORTALEN

S-serien återuppstår och första med pekskärm

Publicerad Uppdaterad

I går presenterade Canon sin höstkollektion som innehöll bland annat nya Powershot S90, G11 och SX20, samt deras första kamera med pekskärm, Ixus 200 IS.

Nytillskottet PowerShot S90 innebär comeback för S-serien som omfattar kraftfulla kameror i ett litet format. S90 innehåller Canons dubbla antibrussystem där en 10 megapixels bildsensor kombineras med Canons förbättrade DIGIC 4-bildsprocessor. Kameran använder ett vidvinkelobjektiv med stor bländare på f/2,0 som tar bilder med ISO 3200 och passar därför särskilt bra för landskapsbilder.

Leveransstart för Powershot S90 är oktober och rekommenderat cirkapris 5 600 kronor.

Canon tillkännagav lanseringen av G11 som använder samma bildprocessor på 10 megapixel som S90. De största nyheterna från företrädaren G10 är en högupplöst vinklingsbar LCD-skärm och en förbättrad brusreducering. PowerShot G11 har även ett inbyggt 3-stegs ND-filter (Neutral Density) och finjustering av vitbalans som gör att fotografen mer exakt kan ta hänsyn till variationer i naturligt och artificiellt ljus, till exempel skillnader i färgtoner mellan olika typer av glödlampor.

Cirkapriset ligger på 7 000 kronor med leveransstart i oktober.

Vidvinkel med kraftig zoom
Canon PowerShot SX10 IS har fått sin uppföljare i och med SX20 IS som har en bildsensor på 12,1 megapixel och 20x vidvinkelobjektiv (28mm) med optisk zoom från 28 till 560mm. Kameran kan spela in hd-video med upplösningen 720p och enkelt kopplas in till tv:n tack vare en hdmi-utgång. Kameran går att ställa helt i manuell kontroll varför den även passar de mer erfarna användarna.

PowerShot SX20 finns tillgänglig i dag till ett rekommenderat cirkapris på 4 900 kronor.

Canons första med pekskärm
Ixus 200 IS är Canons första kamera med pekskärm som på Iphone-manér går att styra det mesta och växla mellan bilder. CCD-sensorn är på 12,1 megapixels upplösning och optiska zoomen 5x, möjlighet att filma i 720p är en annan egenskap den har. Kameran är också Canons första digitalkompakt med 24 millimeters vidvinkel. Vid fotografering går det att peka på ett ansikte för att kameran sedan ska följa det ansiktet. På samma sätt kan man peka till exempel en person som rör sig för att kameran ska följa och hålla fokus på just den personen.

Canon Ixus 200 IS kommer i blått, guld, lila och silver med beräknad leveransstart i september. Cirkapriset är satt till 4 100 kronor.