PRYLPORTALEN

Så bra är nya sportklockan Huawei Watch GT 3

Publicerad Uppdaterad

Stor, högupplöst skärm, lyxigt utseende och fokus på träningsfunktioner. Nu lanseras Huawei Watch GT 3 på den svenska marknaden.

Plus för kvalitetskänslan och den långa batteritiden, medan gränssnittet och begränsningar i funktioner och analyser hamnar på minussidan. Så lyder omdömet för nya Huawei Watch GT 3. Läs Mobils stora test av Huawei Watch GT 3 här

Klockan kommer i två storlekar – 46mm och 42mm – och med flera olika armband, rostfritt stål och milanesiskt guldarmband för en mer lyxig känsla, och gummi eller läder för en mer nerskalad look. Den röda tråden är den skarpa skärmen som tillsammans med batteritiden är grejen med den här sportklockan.

För att komma igång med klockan använder man Huaweis app Hälsa som finns för såväl Android som Iphone. I övrigt är det få andra tillverkare som erbjuder stöd för både Iphone och Android. Efter att Samsung och Fitbit båda bytt spår med Googles Wear OS 3 som numera inte stöds av Ios är det numera främst Garmin som gör som Huawei och erbjuder stöd för båda lägren. 

Batteritiden är ett av huvudnumren med Watch GT 3. Den större modellen klarar upp till 14 dagar innan du behöver ladda, den mindre upp till sju dagar. Det gäller normalanvänding. Vid extra batterikrävande aktiviteter, som träning med aktiv gps, går det åt mer kräm.

Söker du smartklockefunktioner som mobila betalningar, röststyrning, Spotify eller möjligheten att svara på appnotiser direkt i klockan har du hamnat fel. De här funktionerna saknas, delvis beroende på just prioriteringen av batteritid istället.

Klockorna kostar mellan 3000 och 3500 kronor beroende på storlek och armband. Båda storlekarna har stöd för trådlös Qi-laddning.

Fakta Huawei Watch GT3
Mått:
51 x 42 x 11,5 mm (42 mm) / 53 x 46 x 11,5 mm (46 mm)
Vikt: 35 gram (42 mm) / 42,6 gram (46 mm)
Läs hela testet på Mobil.se