PRYLPORTALEN

Så bra är splitternya HTC Incredible S

Publicerad Uppdaterad

HTC:s nya heta Android har 4-tumsskärm, bra kamera och ett gummerat skal. Men räcker det för att sticka ut i den mördande konkurrensen?

Formgivningen på HTC Incredible S är onekligen mer macho än vad konkurrenterna bjuder på i sina toppmodeller. Här får man ett rejält mörkgrått skal, med gummiaktig känsla. Ingen blank pianolack här inte. På något vis gillar jag HTC-designen rätt bra, den känns lagom rå och rejäl.

Incredible S väger också mer än konkurrenterna. Ganska mycket mer faktiskt. Åtminstone så att det klart märks när man håller den i handen. Cirka 20 gram mer än Sony Ericsson Arc och Samsungs kommande Galaxy S2. Dessutom är Incredible S tjockare. Baksidan har en stor utbuktning för batteriet, som gör telefonen lite småtjock.

Många widgetar

Efter att ha gjort telefonens grundinställningar börjar jag med att lägga upp widgetar och genvägar på startskärmarna. Jag håller nere tummen mot skärmen för att få upp menyn med widgetar. Upptäcker att det finns inte mindre än 73 olika widgetar att välja bland. Där har HTC inte legat på latsidan.

Ingen annan tillverkare bjuder heller på lika många inställningsmöjligheter i övrigt heller. Det är kort sagt ganska flexibelt och kul att göra HTC Incredible personlig.

En av de fiffigaste funktionerna i HTC:s version av Androids webbläsare är möjligheten att slå upp ord eller texter som man stöter på i webbläsaren. Genom att trycka fingret en sekund mot skärmen får man upp en markeringsruta, så att man kan markera ord eller hela stycket. Sedan kan man antingen kopiera texten, eller dela via exempelvis sms, eller välja »slå upp«. Då kan man exempelvis slå upp ordet på Wikipedia, eller översätta textstycket med Google Translate.

Skarpa närbilder

Kameran då? Det är faktiskt en av de punkter där Incredible S hittills i testet utmärker sig positivt. I Incredible S har HTC nämligen byggt in samma kamera som i sin dyraste jättetelefon Desire HD. Det jag imponeras mest av är hur bra telefonen är på att fokusera, både att skapa närbilder och skärpedjup i bilder. När det gäller video känns kvaliteten på inspelningarna dock rätt halvdan. Förutom 8-megapixelkameran på baksidan sitter en 1-megapixelkamera intill skärmen på framsidan. Laddar du ner någon app som stödjer videosamtal, exempelvis Tango, så går det bra att ringa med video. Såväl Skype som Google planerar ju också att släppa appar med stöd för videosamtal till Android.

Frågan är ändå hur väl Incredible S står sig mot andra nykomlingar, som Sony Ericsson Arc. Än så länge har Incredible S den lite äldre Android-versionen 2.2, och det märks att Incredible S inte är lika snabb som Sony Ericsson Arc. Nya Android 2.3 är helt klart snabbare. Incredible S ska också konkurrera med LG Optimus 2X (med dual-core-processor). Android-marknaden är en hård match just nu.

 

 

Källa

Linus Brohult