PRYLPORTALEN

Så funkar Facebookbetalningar med Payd

Publicerad Uppdaterad

Med Payd kan du skicka pengar till alla dina Facebookvänner, så här funkar det.

Payson är en tjänst för säkra internetbetalningar som funnits ett par år och som bland annat används på Tradera. Det fungerar på ungefär samma sätt som den lite större kollegan Paypal och erbjuder en mellanhand vid internetköp som ska säkra att pengarna inte försvinner iväg utan att båda parter är nöjda.

Du skapar helt enkelt ett konto på Payson.se och kan sedan välja att antingen kunna dra pengar direkt från ditt konto, eller så kan du sätta över pengar på ett separat Payson-konto om du vill ha lite bättre överblick över vad du betalar med tjänsten.

Facebookbetalning
Nu har Payson lanserat appen Payd till Iphone (Androidanvändare får vänta ett slag till, men det är på väg även dit). Med Payd kan du enkelt göra småbetalningar till dina vänner på Facebook. Appen kopplas ihop med ditt Facebookkonto och sedan kan du göra betalningar till de personer som finns på din kompislista. Det kan handla om allt från att betala hyran till personen du är inneboende hos, till att betala igen den där lunchen som kollegan lånade ut till förra veckan. Något maxbelopp för hur mycket pengar som kan överföras har dock Payson inte nämnt.
Appen laddas ner gratis och kontot på Payson är gratis även det. För att dina vänner ska kunna ta emot de pengar du skickar till dem krävs det dock att de också har eller registrerar ett konto hos Payson.

Det är inte riktigt revolutionen för mobila betalningar som NFC-teknik förutspås bli (den teknik bland annat SL använder för åkkorten i Stockholms lokaltrafik), men det är ett kul sätt att enkelt skicka pengar till vänner och bekanta som av en eller annan anledning behöver det. Se hur tekniken fungerar i bildspelet här ovan, vi förutsätter att det kommer se ungefär likadant ut till Android när Payd-appen släpps till såna telefoner.

Tycker du bilderna i bildspelet är för små? Klicka på dem för att se dem i full storlek.

Daniel Hessel