PRYLPORTALEN

Så låter en kraschande hårddisk

Publicerad Uppdaterad

En hårddisk som håller på att gå sönder brukar innebär otrevligheter som förlust av data. Men med hjälp av en ny databas kan du lära dig vilka ljud du ska lyssna efter för att hinna rädda dina filer.

Normal021falsefalsefalseSVX-NONEX-NONEMicrosoftInternetExplorer4/* Style Definitions */table.MsoNormalTable{mso-style-name:"Normal tabell";mso-tstyle-rowband-size:0;mso-tstyle-colband-size:0;mso-style-noshow:yes;mso-style-priority:99;mso-style-qformat:yes;mso-style-parent:"";mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;mso-para-margin-top:0cm;mso-para-margin-right:0cm;mso-para-margin-bottom:10.0pt;mso-para-margin-left:0cm;line-height:115%;mso-pagination:widow-orphan;font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";mso-ascii-font-family:Calibri;mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-theme-font:minor-fareast;mso-hansi-font-family:Calibri;mso-hansi-theme-font:minor-latin;mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}Det är företaget Data Cent som satt ihop databasen med ljudet av kraschande hårddiskar från olika tillverkare. Företaget ägnar sig normalt åt att återskapa förlorad data från just kraschade hårddiskar, men nu erbjuder de alltså en liten förhandshjälp.

Om du vet vilken hårddisk som sitter i din dator kan du med hjälp av den här länken lyssna på just den modellen för att lära dig hur det låter strax innan din hårddisk ger upp för gott.

Daniel Hessel